U bent hier

Ouderraad

De ouderraad is een spreekbuis van en voor ouders met kinderen en jongeren uit zowel de eerste graad als de tweede en derde graad. We werken samen met zowel de directies als de verschillende leerkrachten en leerlingenraden van beide scholen.

De ouderraad ontfermt zich over:

  • Communicatie tussen ouders, directie en lerarenkorps. Vier maal per schooljaar komt de ouderraad met de directie samen om zaken te bespreken die in en om onze school leven en gebeuren. Hier kan je te weten komen wanneer deze volgende bijeenkomsten gepland zijn.
  • De nieuwsbrief. Deze geeft meer informatie over wat er op en rond onze school gebeurt en verschijnt eenmaal per trimester.
  • De website. Deze geeft belangrijke en interessante informatie over onze scholen.
  • Acties en bijeenkomsten. We brengen ouders met elkaar in contact via informatieavonden rond opvoeden en schoollopen, een stadsrally, ….
  • Financiële en logistieke hulp. Ieder schooljaar werken de leerlingenraden een voorstel uit dat de ouderraad financiert. De voorbije jaren hebben we zo een geluidsinstallatie voor buiten aangekocht, picknicktafels, 10 schoolfietsen, circusmateriaal voor de middagactiviteiten, een lichtkrant, pingpongtafels en 100 fluohesjes.
  • De vertegenwoordiging van de ouders op de  schoolraad. Als ouders spelen we een adviserende rol binnen het lokale schoolbeleid, waarbij we voorstellen lanceren of meedenken over vragen gesteld door de directie.

Daarnaast ondersteunen we ook de projecten van de school zelf. Tijdens de rapportuitreikingen in de eerste graad zorgen we voor een hapje en een drankje, bieden we hulp bij de jaarlijkse schoolquiz, …

Om die taken goed te kunnen volbrengen heeft de ouderraad vrijwilligers nodig. Je hoeft niet telkens naar alle vergaderingen te komen – soms is het al voldoende af en toe een handje te helpen wanneer we hulp nodig hebben. Voel jij je aangesproken of heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!