U bent hier

Schakeljaar

"NIEUW! Schakeljaar Hoger Onderwijs"

Scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Regio Mechelen kondigt gezamenlijk en uniek project aan: een schakeljaar voor het Hoger Onderwijs!

 

Op 1 september 2020 start de Scholengemeenschap KO Regio Mechelen met een studierichting die naar invulling en aanpak uniek zal zijn voor de Regio Mechelen. Vanaf september 2020 organiseert ze een 7de naamloos leerjaar als een schakeljaar naar het Hoger Onderwijs. Dit schakeljaar (tussen secundair en hoger onderwijs) zorgt ervoor dat leerlingen uit beroepsvoorbereidende opleidingen (bso) van gelijk welke specialisatie optimaal worden voorbereid op hogere studies aan de hogeschool. 

 

Alle leerlingen uit 6 en 7 BSO die graag willen verder studeren in het hoger onderwijs en hiervoor hun algemene kennis nog willen bijspijkeren, krijgen tijdens dit schakeljaar een ruim pakket theoretische basisvorming, om zich zo voor te bereiden op verder studeren. Het 7de naamloos leerjaar is een andere, bijkomende route naar het hoger onderwijs.

 

Wie het schakeljaar succesvol beëindigt behaalt een diploma secundair onderwijs dat rechtstreeks toegang geeft tot een professionele bachelor hoger onderwijs. Voor wie al een diploma secundair onderwijs heeft kan het schakeljaar een goede manier zijn om met meer zelfvertrouwen de stap naar het hoger onderwijs te zetten. Lees er meer over in de infobrochure.

Wens je in te schrijven voor het Schakeljaar? Gebruik dan onderstaande knop om het inschrijvingsformulier in te vullen. Dit kan vanaf zaterdag 30 mei 9:00u.